Page 8 - Tälthandboken 2017
P. 8

Hillebergs principer
vi tillverkar tält och skydd för vildmarksboende. Det är vår enda produktlinje, och ända sedan vårt första tält 1973 är vår utgångs- punkt detta: att bestämma vilka egenskaper vi vill ha i det tält vi tänker ta fram och sedan tillverka det med bästa möjliga avvägning mellan sex grundläggande principer. Vi tror att den här design- och tillverkningsmetoden ger de bästa tältlösningarna.
För att beskriva tältets egenskaper använder vi Label kategorier: Black Label modeller är fyrasäsongerstält för alla typer av användare. Red Label tält är fyrasäsongersmodeller som prioriterar lägre vikt framför högsta styrka. Tält i gruppen Yellow Label har lägsta vikt och är avpassade för varmare klimat och för användning under snöfria
Säkerhet
Enkelt uttryckt måste man kunna lita på våra Hillebergtält, oavsett om det är någon av de starkaste Black Label modellerna eller ett av våra minimalistiska och mycket lätta Yellow Label tält  Vi väljer material, tillbehör och tillverkningsteknik, till exempel ytterväv, stångdiameter och placering av staglinor, så att tälten med marginal klarar kraven för varje Label kategori 
Oavsett vilken typ av äventyr du företar dig, från vinterexpeditioner, vandringsturer sommartid, eller långresor jorden runt, är det absolut nödvändigt att du kan lita på ditt tält, särskilt om du vistas i avlägsna områden långt från civilisationen  Foto: David Freitag (BACH Backpacks)
årstider i mer skyddad terräng. Blue Label modellerna har tagits fram för mer speci ka tillämpningar. Våra utvecklingsprinciper – de sex egenskaper som vi anser vara viktigast för ett välfungerande tält – är säkerhet, mångsidighet, hanterbarhet, livslängd och komfort, allt kombinerat i ett tält med låg vikt.
Black Label modeller är alltså den grupp som erbjuder högst nivå av alla dessa egenskaper. E ersom låg vikt har större prioritet i kategorin Red Label, och framför allt i Yellow Label, har säkerhet, mångsidighet och hanterbarhet i någon mån fått stå tillbaka för vikten i dessa grupper.
Mångsidighet
Ett Hillebergtält måste fungera lika bra ur alla aspekter av den Label kategori som det tillhör  Black och Red Label modeller måste alltså verkligen vara fyrasäsongerstält  Särskilt Black Label modellerna måste fungera både under de mest krävande och de minst krävande förhållandena  Red Label tält måste vara nästan lika mångsidiga, med den skillnaden att där prioriteras låg vikt framför högsta anpassningsbarhet  Yellow Label tält, designade för varmare miljöer och för turer i snöfri och mer skyddad terräng, måste fortfarande fungera väl i både hetta och kyla, regn och torka, blåst och vindstilla 
Förutsättningarna under en tur kan snabbt förändras, och ditt tält måste klara allt du utsätts för  Ökenlandskap, som här i Namibia, är ökända för sina extrema temperaturvariationer, såväl värme som kyla, så ditt tält måste kunna hantera dessa skiftningar i temperatur  Foto: Adrian Nordenborg (pathfindertravels nu) 
8


































































































   6   7   8   9   10