2018 Nyhetsbrev


2018 års Tälthandbok är här!

Nu har 2018 års Tälthandbok kommit. Beställ din på nätet nu!


Nytt för 2018

Vårt nya Mesh Tent 1, som passar perfekt tillsammans med en Tarp 5, är ett strålande alternativ för lättviktsvandraren som vill ha ett luftigt och lätt sommarshelter för en person. För den som älskar vinterturer finns nu vår populära Vindsäck både i en 3- och 2-personersversion. Dessutom görs nu alla Yellow Label tält, Tarps, och våra Blue Label Atlas och Stalon XL i samtliga våra tre färger, grön, röd och sand.

Mesh Tent 1

Med en vikt på endast 410 g är Mesh Tent 1 ett perfekt val för den viktmedvetne ensamvandraren sommartid (eller i annat varmt klimat). Det kan resas med vandringsstavar eller hängas upp längs takåsen. När det kombineras med vår Tarp 5, ger de två tillsammans ett mycket lätt skydd i varmt väder då totalvikten endast blir 730 gram totalt.

Vindsäck 2

Den nya Vindsäck 2 är som vår Vindsäck 3, en lätt, mycket mångsidig och viktig del av packningen för vinterturen. Den är en nödbivacksäck som kan användas som tillfälligt vindskydd, tarp, eller läggas ut som nödsignal. Den nya Vindsäck 2 väger 460 gram, och originalmodellen Vindsäck 3 väger 580 gram. Här kan du se filmen om vindsäcken.

Nya färgval

Alla Yellow Label modeller samt alla Tarps finns nu förutom i röd och grön färg även i sand. I Blue Label finns både Atlas och Stalon XL nu i alla tre färger.


Hillebergs serviceteam – förlänger tältets liv

I denna video tar vi en titt på vårt reparationsteam och filosofin bakom vår inställning, och varför vi tror det är viktigt att ha egen service- och reparationsverkstad, både för livslängden på våra produkter, men också för relationerna till våra kunder.Ska du ut i vinter? Ta med en Vindsäck!

Även om vår Vindsäck först konstruerades som en bivacksäck för nödsituationer har den kanske främst visat sig än mer användbar som ett lättpackat, tillfälligt rastskydd för skidturer och andra vinteraktiviteter. Lätt och enkel att packa är vindsäcken en god försäkring för snabba väderskiftningar vintertid.


Söker du inspiration?

I detta samtal om tält satte vi oss ned med vår goda vän Stevie Anna, som just nu befinner sig på en expedition i Patagonien, där hon färdas över 1600 km genom Patagonien till häst. Hon berättar om hur hon uppskattar att färdas i långsamt tempo, varför hon valt ett Nallo 3 GT, och varför Patagoniens landskap och historia fängslar henne. Som hon själv beskriver det: "I ett landskap där moderna sätt att färdas ofta ej är möjliga, är det traditionella sättet med häst kanske det mest naturliga sättet för en resande att uppleva Patagonien.” För mer information om hennes expedition, se stevieanna.com


Outlet Produkter

Glöm inte att kolla vår outletsida, där du finner visningstält och tält som är lätt begagnade eller har små skönhetsfel.