Vårnyhetsbrev


Även om våren är här finns det en hel del tid kvar att ha roligt i snön!

Som en hyllning till denna brytningstid erbjuder vi följande roliga miniäventyr. Se det som en "vårhappening" i svensk stil!


Söker ni ännu större äventyr i snö?

Våra Black Label tält är det absolut bästa valet för de mest krävande turerna under alla säsonger, oavsett väder. Från det mycket lätta, ändå robusta tvåpersoners Nammatj 2 till de stora och rymliga fyrapersoners Keron 4 GT och Saitaris. Black Label tält fungerar lika bra till bergsturer, paddling, vandringsturer eller på resa. De ger även maximal komfort under alla årstider, även på sommaren.


Red Label tält: Allroundtält för alla säsonger.

Med modeller som är väl lämpade för många olika friluftsäventyr i alla typer av väder är Red Label tälten ett mycket bra val för "ryggsäckssäsongerna." De är de perfekta valen för vårskidturer, vandringar tidigt på säsongen, äventyrliga cykelturer och många liknande aktiviteter. Naturligtvis är de utmärkta för alla slags sommarturer också.

För två är Allak, som visas här, ett utmärkt val. Det är helt fristående, rymligt och komfortabelt, och det klarar utan problem eventuellt kvardröjande vinterväder.


Ett eget rum

Det helt fristående Unna är vårt rymligaste solotält. Det är en trivsam följeslagare på allt från paddelturer till vandringsresor och klätterturer. Foto: Moritz Becher/Outdoor Guide

Frihetskänslan i bergen

Konstruerat med alpin klättring och bergsbestigning i tankarna är tvåpersoners Jannu, med sin låga profil, starkt och mycket lätt. Det är ett perfekt val för mer seriösa äventyr, eller varhelst man kan räkna med att stöta på exponerade platser och hårt väder. Foto: Björn Karthous

Med ryggsäck på ryggen

Vandrare som vill ha både extra komfort och låg vikt ska inte leta längre än till Kaitum och Kaitum GT modellerna med dubbla ingångar och två absider. De finns i 2-, 3- och nytt för 2017, 4-personers versioner. Foto: Péter Endes


Längtar ni efter sommarvädret?

Varma dagar, massor av sol och ingen snö i sikte! Sommaren väntar just bakom hörnet, och det är en härlig tid för turer ut i vildmarken. Oavsett om du är vandrare, paddlare eller cyklist så har vi de rätta tälten för dina snöfria turer; våra nydesignade Anjan, Anjan GT och Rogen Yellow Label tält.


Söker du inspiration?

Freya Hoffmeister är i sanning en superstjärna inom paddling. Hon har gjort solopaddlingar runt Island, Nya Zealand´s sydö och Syd Amerika. För närvarande är hon ute på sitt försök att paddla runt Nord Amerika. Vi satte oss ned med henne på kvällen före starten av hennes senaste äventyr för att prata om långfärdspddling, och om tält förstås.


Kika i vår blädderbara webkatalog

Du kan även beställa en papperskatalog, eller ladda ned en PDF av vår tälthandbok för 2017 här.


Outlet Produkter

Glöm inte att kolla vår outletsida, där du finner visningstält och tält som är lätt begagnade eller har små skönhetsfel.