Vad är nytt för 2017

Anjan, Anjan GT och Rogen i ny design

Vi har förenklat stångsystemens konstruktion på alla dessa tre modeller, för att göra tälten enklare att resa. Trots det har vi kunnat behålla det integrerade ventilationssystemet, som bygger på att yttertältet ej går helt ned till marken.

Anjan

Anjan GT

Rogen

Anjan är ett utmärkt val för vandringsturer sommartid; det är mycket lätt och luftigt, men erbjuder fullgott skydd mot plötsliga väderskiftningar med regn och vind. Foto: Zachary Burns/Hilleberg Team.

Om man föredrar en kupolkonstruktion är det mycket lätta Rogen, med två ingångar och två absider idealiskt för äventyr av alla slag i varmare väderförhållanden. Foto: Robert Svensson.

Modellerna Anjan, Anjan GT och Rogen designades speciellt som väldigt lätta tält för att klara alla typer av väder i varmare och snöfria förhållanden. Anjanmodellerna med en absid är mycket väl lämpade för vandringsturer där förhållandet mellan rymlighet och vikt prioriteras högt. Och Rogen är ett mycket lätt allroundtält med två ingångar och två absider. Till 2017 har vi ändrat designen på alla dessa modeller, genom att ersätta konstruktionen med öppna stångkanaler och "Lock-Tip" stänger, med heldragen kanal med en öppning och standardstänger. Det gör tälten enklare och snabbare att resa. På Rogen har vi nu vattenavvisande "Aquaguard blixtlås" i absiderna. Vi har också ändrat yttertältets nedre kant så den bildar en kurvlinje med avstånd mot marken där luften tillåts strömma fritt. Förutom förbättrad ventilation i dessa modeller gör den nya designen att tälten är enklare att sätta upp, särskilt i hård vind.

Alla tre ger utmärkt väderskydd för de flesta tänkbara tresäsongersförhållanden, men också bra ventilation under varma dagar och nätter. I tillägg finns hos alla tre möjligheter att justera ventilationen. På såväl Anjan som Anjan GT kan den bakre delen av yttertältet rullas upp helt, vilket frilägger den stora triangulära ventilen i myggnät på innertältet, och man kan även rulla upp Anjans absid helt. På Rogen kan båda absiderna rullas upp helt eller delvis.

Alla tre modellerna är utmärkta val för vandringar och cykel eller paddelturer vår, sommar och höst. Och med samtliga modeller kan de som söker extra komfort under varmare förhållanden gå upp i storlek, men fortfarande hålla vikten låg. Rogen och Anjan 2 är båda skönt lyxiga solotält, och Anjan 3 är riktig komfortlyx för två. Även Anjan 2 GT och Anjan 3 är mycket lätta, men ändå rymliga, och kan därför fungera som solotält för de som sätter plats och komfort allra högst!