Page 2 - Tälthandboken 2017
P. 2

2
Välkommen till Hillebergs tälthandbok 2017!
2017 markerar att Hilleberg funnits och bedrivit verksamhet i 46 år, men det innebär också en annan viktig milstolpe för oss, nämligen att vi  rar 20-årsjubileum i vår fabrik i Estland. Som väl integrerad enhet i vårt bolag är vår Estländska fabrik en stor del av vilka vi är, och vad vi representerar i tankar om tält och sätt att agera, vilket vi är mycket stolta över.
När vi planerade att  ytta vår produktion i slutet av 90-talet, var det många möjligheter som övervägdes. Till slut kom vi fram till att vår kvalitet, omsorg om varumärket och företagets framtida utveckling bäst skulle tillvaratas genom att bygga en egen fabrik i Europa, och knyta hela produktionen till vårt företag. E er en hel del undersökande och resande valde vi Estland, eller mer speci kt, Rapla, som är en liten stad 50 km söder om Estlands huvudstad Tallin.
Estland spelade en viktig roll inom textilindustrin i forna Sovjet, så vi kunde hitta färdigut- bildad arbetskra  av skickliga sömmerskor. Lika viktigt var att Estlands lagar och arbets- etik liknar det vi har i Sverige, och vi ville att vår nya fabrik skulle ha samma standard vad gäller kvalitet och arbetsvillkor.
Tidigt i uppstartsprocessen med den nya fabriken anlitade min far, Bo Hilleberg, en konsult som heter Juta Heinvee, för att hjälpa oss  nna rätt plats och den bäst lämpade arbets- kra en. Han imponerades så av hennes insats att han anställde henne för att starta upp den nya fabriken, vilket hon gjorde, och fortfarande driver verksamheten på ett utmärkt sätt. Många av våra övriga estländska medarbetare har funnits med oss nästan hela tiden. Nyli- gen räknade vi faktiskt ut att en av våra tältkontrollanter, som varit med oss i 19 år, har satt upp och kontrollerat minst 65000 tält!
Fabriken har vuxit i takt med oss själva, och är att tacka för att vi kunnat hålla fast vid våra tankar om kvalitet och funktion, och personalen är en del av vår ”Hillebergfamilj.”
2017 bjuder också på en del förändringar och nyheter på produktsidan. I vår Red Label serie är Kaitum 4 och Kaitum 4 GT nya. Deras generösa utrymme, komfort och relativt låga vikt gör dem idealiska för familjer eller för de som behöver mycket utrustning för sina äventyr; eller för de som helt enkelt gillar gott om plats.
I vårt Yellow Label program har vi förändrat designen av Anjan, Anjan GT och Rogen mo- dellerna genom att ersätta de öppna kanalerna och 9 mm ”lock-tip” stängerna med 9 mm standardstänger och kanaler med öppning i endast ena sidan. En kurvlinje i tillskärning av yttertältets nedre kant ger bibehållen konstant ventilation, och den nya designen förenklar även uppsättningen, särskilt i hård vind.
Vi önskar ett riktigt bra 2017, och när ni är ute i vildmarken, håll utkik e er oss!
Petra Hilleberg
CEO/Koncernchef för Hilleberg Group och President/VD i Hilleberg Inc.
Familjen Hilleberg ute på tur nyligen  Från vänster till höger, Bo, Petra, Renate och Rolf, och framför dem den tredje generationen Hilleberg – Alexandra en av Rolfs döttrar 


































































































   1   2   3   4   5